Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

03.02.2016. - Održan radni sastanak ministra graditeljstva i prostornog uređenja i ministra turizma na temu obaveze energetskog certificiranja

Danas, 3. veljače 2016. u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja održan je radni sastanak ministara Lovre Kuščevića i Antona Klimana sa suradnicima na kojem je raspravljana obveza pribavljanja energetskog certifikata za iznajmljivače u turizmu.
 
Ministri Kuščević i Kliman složili su se da je briga o zaštiti okoliša, koja se između ostaloga iskazuje odgovornom potrošnjom energije, jedan od koraka prema unapređenju standarda u hrvatskom turizmu i hrvatskom graditeljstvu uopće, te da su ta pitanja od zajedničkog interesa. 
 
Na sastanku je istaknuto da će Ministarstva zajednički poticati privatne iznajmljivače da se što kvalitetnije pripreme za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije namijenjenih povećanju energetske učinkovitosti u zgradarstvu, a pribavljanje energetskog certifikata prvi je korak u tom pravcu.
 
Stručne službe jednog i drugog Ministarstva u najkraćem će roku iznaći rješenje kojim se neće dovoditi u pitanje poštivanja Direktive o energetskoj učinkovitosti zgrada, a da se u isto vrijeme ne ugroze interesi privatnih iznajmljivača. 
 

Zagreb, 03. veljače 2016.

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje
Ispiši stranicu