Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

05.01.2017. - Vlada prihvatila Godišnje izvješće o poslovanju i završni račun APN-a za 2015. godinu

Vlada Republike Hrvatske je na 15. sjednici donijela Zaključak kojim se prima na znanje Godišnje izvješće o poslovanju i završni račun Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama za 2015. godinu.

Godišnje izvješće o poslovanju i završnom računu APN-a za  2015.godinu donijelo je Upravno vijeće Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama na sjednici održanoj 7. lipnja 2016. godine.  Izvješće u cijelosti možete pročitati OVDJE

Vlada je na današnjoj sjednici donijela i Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva na temelju kojeg se do kraja ove godine planiraju poduzeti 104 mjere, a očekuju se uštede za poduzetnike u iznosu od 1,5 milijardi kuna.  Akcijski se plan sastoji od 2 velika dijela: mjere za smanjivanje suvišnih administrativnih troškova poslovanja i mjere za liberalizaciju tržišta profesionalnih usluga. Cilj prvog dijela Akcijskog plana je do kraja 2017. rasteretiti gospodarstvo za prosječno 30 posto uštedom od 1,5 milijarde kuna, a drugog dijela olakšati pristup tržištu profesionalnih usluga, što će omogućiti više konkurencije u području revizije, odvjetništva i auto škola. U području energetske učinkovitosti u gradnji planirane su mjere kojima bi se uštedilo 9,3 milijuna kuna, dok sada poduzetnici plaćaju 23,3 milijuna.

 

 
Ispiši stranicu