Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

01.02.2017. - Ministar Kuščević s predstavnicima Francuske udruge poslodavaca (MEDEF)

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević sastao se sinoć u Zagrebu s predstavnicima Francuske udruge poslodavaca (MEDEF) koji su, između ostalog, iznijeli i probleme s kojima se susreću prilikom pokretanja poslova u Republici Hrvatskoj. Posebno ih je interesiralo što se radi po pitanju ubrzanja izdavanja dozvola za gradnju te kako pojednostaviti zakonske procedure prilikom investiranja u Hrvatsku.
 

Ministar Kuščević predstavio im je nove projekte u Ministarstvu koji imaju za cilj olakšati i ubrzati dobivanje potrebnih akata za gradnju i investicije. Završena je prva faza velike reforme spajanja katastra i zemljišnih knjiga i na teritoriju Hrvatske uspostavljen je sustav ZIS – zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra koji je u punom produkcijskom radu od prosinca 2016. godine za cijelo područje Republike Hrvatske. Također, prezentirao im je i ISPU Iinformacijski sustav prostornog uređenja) te najavio, kako poboljšanja u modulu e- dozvole, tako i neke nove module kao što su e-nekretnine.

Predstavnike Francuske udruge poslodavaca ministar Kuščević upoznao je i s izmjenama zakonske regulative iz domene Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, a koje se rade s ciljem ukidanja prepreka investiranju, tj. općenito ubrzavanja investicija. 

Zagreb, 01. veljače 2017. godine

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje

Ispiši stranicu