Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

07.07.2017. - Obavijest korisnicima sustava eDozvola

Novi sustav eDozvola ima promijenjenu arhitekturu i niz poboljšanja ključnih za buduće uspješno korištenje sustava. Prije konačne isporuke na produkciju, potrebno je testirati uspješnost migracije na što većem uzorku predmeta. Migrirano je 210.000 predmeta s pripadajućih 900.000 akata i svim vezanim podacima predmeta. Mogućnosti za automatizaciju kontrole migracije su provedene – provjera statusa predmeta i broja predmeta u obje baze, statistika prema nadležnim uredima, kontrola skripti za migraciju.

Ono što je preostalo, i što jedino kolege koje su radili na predmetima i koji te predmete najbolje poznaju, je kontrola određenog broja podataka na način da svaki nadležni odjel na manjem uzorku predmeta doprinese globalnoj provjeri podataka prenesenih migracijom.

Svaki nadležni ured ima priliku na određenom setu predmeta provjeriti rezultate migracije za svaku vrstu postupka i svaku rolu koja sudjeluje u procesu i na taj način osigurati da finalna migracija podataka prođe što bolje i sa što manje eventualnih grešaka za njihov nadležni ured. Potvrda krajnjih korisnika o ispravnosti migriranih podataka je ključni aspekt prije finalne isporuke na produkcijsko okruženja jer automatika nikad neće moći zamijeniti specifična znanja o predmetima koje ima svatko od korisnika sustava.

Od ponedjeljka 10. srpnja 2017. godine testna verzija nadograđenog sustava eDozvola bit će dostupna na slijedećoj internet adresi https://dozvola-test.mgipu.hr:9444/predmeti na koju se korisnici mogu prijaviti dosadašnjim korisničkim imenom i zaporkom. 

Korisnicima će biti dostupni predmeti s produkcijske okoline s kojima mogu testirati nove značajke sustava do 20. srpnja 2017. godine, a rezultate testiranja moći će popuniti kroz testnu skriptu. Testiranje i rad po predmetima na testnoj okolini nema nikakvog utjecaja na stanje predmeta u produkcijskoj okolini sadašnjeg sustava eDozvole.

Testna verzija javnog nadograđenog sustava eDozvola namijenjenog podnošenju zahtjeva dostupna je na slijedećoj internet adresi https://dozvola-test.mgipu.hr/naslovna.

Testna skripta i izvještaj dostupni su u priloženim dokumentima, a potrebno ih je dostaviti nakon testiranja na adresu elektroničke pošte e-dozvola@mgipu.hr.

 Testna skripta         Izvještaj        Radna uputa
 

Želimo Vam uspješan rad!

Ispiši stranicu