Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

09.02.2017. (Hina) - Završena energetska obnova šibenskog vrtića 'Kućica' vrijedna 1,29 milijuna kuna

Šibenski gradonačelnik Željko Burić obišao je u četvrtak dječji vrtić 'Kućica', na kojem su ovog tjedna završeni radovi na energetskoj obnovi vrijedni 1,29 milijuna kuna koje je sufinancirala EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj s 364 tisuće kuna.

Ravnateljica Dječjih vrtića Šibenik Maja Gulin rekla je prilikom obilaska 'Kućice', koju koristi 184 mališana, kako su već osjećaju rezultati energetske obnove.

'Zamijenjen je krov i prozori, sređena fasada vrtića, pa već ovih dana kad je zasjalo malo sunca u vrtiću uopće ne treba paliti radijatore. Zahvaljujem svima na podršci, pogotovo roditeljima djece na strpljenju, jer im nije bilo lako izdržati sve ove radove. Sljedeći naš korak je energetska obnova vrtića 'Vidici', za kojeg se nadam da ćemo dobiti još više sredstava, jer je riječ i o većem objektu', kazala je Gulin.

Gradonačelnik Burić istaknuo je kako je projekt energetske obnove vrtića odličan primjer filozofije koje se drži Grad Šibenik.

'Na isti način obnovili smo i sportsku dvoranu na Baldekinu te na Mimincu, a kad se otvore namjenski fondovi, aplicirat ćemo i za obnovu naših škola. Nismo išli u gradnju nekih novih velebnih objekata, već smo u išli u obnovu postojećih i to se pokazalo punim pogotkom. Jedino novo što ćemo graditi je dječji vrtić u Crnici, a s tim projektom krećemo čim se riješe svi vlasnički odnosi nad građevinskom parcelom', najavio je.  Radovi na energetskoj obnovi 'Kućice' počeli su u rujnu prošle godine, a izvođač je bila tvrtka Agrad.

Inače, u okviru Poziva Ministarstva na dostavu prijedloga za 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja', koji je otvoren do 20. veljače 2017., osigurano je 152.000.000,00 kuna iz EFRR-a, a u slučaju iskorištenja sredstava postoji mogućnost povećanja alokacije. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga je 80.000,00 kuna a najviši 10.000.000,00 kuna. Više o Pozivu dostupno je OVDJE
Ispiši stranicu