Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

10.02.2017. (Hina) - Ministar Kuščević o Regionalnom centru za gospodarenje otpadom Lećevica

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević i ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović sastali su se u petak 10. veljače 2017., u Šibeniku sa šibenskim županom Goranom Paukom te splitsko-dalmatinskim Zlatkom Ževrnjom gdje su razgovarali o Regionalnom centru za gospodarenje otpadom Lećevica.

Premijer Plenković, na čiju je inicijativu organiziran sastanak, je rekao kako je za njega to bio vrlo koristan informativni sastanak na kojem je čuo predstavnike obje županije. 'Zbrinjavanje otpada je vrlo važna tema oko koje postoje različita stajališta s obzirom na lokaciju centra za gospodarenje otpadom u Lećevici', komentirao je premijer u Šibeniku.

Ministar Kuščević je uvjeren da će se pronaći rješenje koje je u interesu obje županije. 'Ako procjene utjecaja na okoliš dobiju zadovoljavajuću ocjenu, mi ne vidimo razloga da se ne izda akt za gradnju. Sad ćemo vidjeti jesu li potrebna dodatna ispitivanja podzemnih voda', rekao je Kuščević. 

Ispiši stranicu