Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

21.02.2017. - Ministar Kuščević na svečanosti obilježavanja 110. obljetnice postojanja Sardine d.o.o. u Postirima

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević sudjelovao je na svečanosti povodom 110. obljetnice postojanja Sardine d.o.o. u Postirima na otoku Braču.

Svečana proslava započela je obilaskom suvremene tvornice čija je izgradnja dovršena krajem 2016. godine puštanjem u pogon sustava za pročišćavanje otpadnih voda koji se bazira na suvremenoj tehnologiji i modernizaciji radnih procesa. Time je finaliziran proces investicije u iznosu višem od 30 milijuna eura, a ujedno se radi o jednoj od najznačajnih investicija na hrvatskim otocima.

 

Zadovoljstvo postignutim izrazio je direktor Sardine, Mislav Bezmalinović, koji je istaknuo ponos realizacijom ostvarenih planova i pozitivan pogled na budućnost tvrtke. Istaknuo je i da Sardina trenutno broji više od 320 zaposlenih, što samo po sebi dovoljno govori o njezinoj ulozi u razvoju otoka Brača i zapošljavanju lokalnog stanovništva. Važnost daljnjeg razvoja proizvodnog sektora i novih projekata naglasili su i ministar graditeljstva Lovro Kuščević, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja navodeći Sardinu kao primjer uspješne hrvatske priče.

Sardina d.o.o. osnovana je 1907. godine i jedna je od vodećih hrvatskih tvrtki u sektoru ribarstva i prerade ribe a ujedno je i jedna od najmodernijih tvornica za preradu ribe u Europi. 


Zagreb, 21. veljače 2017. godine

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje

 
Ispiši stranicu