Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

28.02.2017. - Ministar Kuščević s predstavnicima Općine Mljet razgovarao o izmjenama i dopunama Prostornog plana NP Mljet

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević zajedno sa suradnicima iz Ministarstva te kolegama iz Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj održao je sastanak s predstavnicima Općine Mljet i njenim načelnikom Đivom Marketom na temu ukupnog održivog razvoja na otoku Mljetu. Glavni cilj jest potaknuti razvoj gospodarskog i turističkog potencijala otoka Mljeta te osigurati ostanak i opstanak ljudi na otoku.

Tijekom sastanka poseban naglasak stavljen je na izmjene i dopune Prostornog plana Nacionalnog parka Mljet koji je poznat kao naše prvo morsko zaštićeno područje, koje već 56 godina oduševljava svoje mnogobrojne posjetitelje te pruža jedinstveno iskustvo za svakog ljubitelja prirode, kulture, starih običaja i mediteranskog zraka. Složili su se kako su izmjene i dopune Prostornog plana NP Mljet potrebne radi što kvalitetnijeg razvoja, ali i prijeko potrebne modernizacije i unaprjeđenja razvoja.
 
Zagreb, 28. veljače 2017. godine

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje
Ispiši stranicu