Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

10.03.2017. - Državna tajnica Katica Prpić na konferenciji o unapređenju hrvatskog zakonodavstva

U petak, 10. ožujka 2017. u Zagrebu je održana konferencija 'Kako do boljih propisa – hrvatski i britanski pristup' u organizaciji Veleposlanstva Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske a uz suradnju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja na konferenciji je predstavljala državna tajnica Katica Prpić.

 

Uz uvodno predavanje veleposlanika Ujedinjenog kraljevstva Andrewja Dalgleisha na konferenciji je britansku dobru praksu u zakonodavstvu predstavio izvršni direktor tijela britanske Vlade nadležnog za smanjenje administrativnih prepreka Ian Bishop.

Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić na konferenciji je predstavila aktivnosti Vlade na stvaranju povoljnijih uvjeta za poslovanje a ravnateljica Agencije za investicije i konkurentnost Andrea August govorila je o iskustvima Agencije u pružanju potpore investitorima pri realizaciji njihovih projekata te prijedlozima za unaprjeđenje poslovnog okruženja u Hrvatskoj. 

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja dosadašnjim svojim političkim odlukama doprinosi smanjenju pritiska na poslovni sektor, primarno ukidanjem nepotrebnih administrativnih prepreka ali i smanjenjem financijskih obveza te pojednostavljenjem sustava izdavanja akata za gradnju i uporabu koje je posebno vidljivo u novim izmjenama Zakona o gradnji objavljenim u Narodnim novima ovaj tjedan. Ministarstvo ima trenutno više zakonskih i podazakonskih akata u izradu a dobre prakse drugih zemalja mogu biti korisne u njihovom kreiranju. 


Zagreb, 10. ožujka 2017. godine

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje

 

 
Ispiši stranicu