Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

16.03.2017. - Državna tajnica Katica Prpić na predstavljanju projekta za praćenja provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma 2013.-2020.

Državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja Katica Prpić sudjelovala je na predstavljanju projekta 'Prikupljanje i praćenje raznih podataka za učinkovitu provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma' održanom u srijedu 15. ožujka 2017. u Zagrebu.

Cilj Projekta je poticanje i olakšavanje realizacije integracijskih projekata za romsku zajednicu u Hrvatskoj. On uključuje provedbu potrebnih istraživačko-analitičkih, prezentacijskih i edukacijskih aktivnosti te aktivnosti izrade, uspostave i testiranja mrežnog sučelja za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma i pratećeg Akcijskog plana.

Projekt je financiran iz programa IPA 2012 Europske unije, započeo je 1. veljače 2017. i traje do 1. kolovoza 2018. Sudjelovanjem i u ovom projektu Hrvatska dokazuje svoju opredijeljenost za jačanje ljudskih prava i prava nacionalnih manjina na svom području.

O projektu 

Zagreb, 16. ožujka 2017. godine

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje

 
Ispiši stranicu