Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

29.08.2017. - Održana prva u nizu edukacija o informacijskom sustavu energetskih certifikata (IEC)

U prostorijama Veleučilišta Slavonski Brod, u ponedjeljak 28. kolovoza 2017., u organizaciji Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i tvrtke Infodom predstavljen je Informacijski sustav energetskih certifikata (IEC) te je održana prva u nizu edukacija za osobe ovlaštene za energetsko certificiranje i/ili energetske preglede zgrada i/ili redovite preglede sustava grijanja, sustava hlađenja i sustava ventilacije i klimatizacije u zgradi. 

Organizirane edukacije ovlaštenih certifikatora održati će se još u Rijeci, Splitu, Zagrebu i Osijeku prema slijedećim terminima:

  • 29.08.2017. - Rijeka, Tehnički fakultet, 15-19 h;
  • 30.08.2017. - Split, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, 14-18 h;
  • 31.08.2017. - Zagreb1, Građevinski fakultet, 10-14 h;
  • 01.09.2017. - Osijek, Građevinski fakultet, 10-14.30 h;
  • 02.09.2017. - Zagreb2, Fakultet strojarstva i brodogradnje, 9-13h.

Ministarstvo ovim putem još jednom poziva sve osobe ovlaštene za energetsko certificiranje i/ili energetske preglede zgrada i/ili redovite preglede sustava grijanja, sustava hlađenja i sustava ventilacije i klimatizacije u zgradi, na sudjelovanje u edukaciji. 

Napominjemo da Ministarstvo ne zaprima prijave za sudjelovanje na edukacijama. Termini edukacija će biti objavljeni i na stranicama institucija u kojima će se održavati. Ovisno o broju mjesta u dvorani, svaka od institucija će odlučiti hoće li zaprimati pojedinačne prijave. Pozivamo Vas da pratite obavijesti na njihovim stranicama kako bi ste na vrijeme bili informirani.

Također, kao Nositelji Programa izobrazbe za osobe koje provode energetske preglede i energetsko certificiranje zgrada, sve institucije na kojima će se održati edukacija mogu izdati potvrdu o usavršavanju.

Za sva pitanja i dodatne informacije vezane uz korištenje IEC-a ovlašteni certifikatori se mogu obratiti na e-pošte: infoIEC@mgipu.hr

Informacijski sustav energetskih certifikata (IEC) svoju će pravu primjenu zaživjeti stupanjem na snagu novog Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju od 30. rujna 2017. jer će izdavanje energetskih certifikata u Republici Hrvatskoj biti moguće jedino pomoću navedenog sustava. Više informacija o ovoj temi možete pročitati OVDJE
 

Ispiši stranicu