Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

29.08.2017. - Potpisani ugovori za energetsku obnovu škola, učeničkog doma i zgrade školske radionice na području Međimurske županije

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar u sklopu današnjeg posjeta Međimurskoj županiji potpisao je s korisnicima Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja'.

Riječ je o pet ugovora temeljem kojih će se dodijeliti gotovo 12 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj i to za energetsku obnovu zgrade Učeničkog doma Graditeljske škole „Čakovec“, energetsku obnovu zgrade osnovne škole „Petar Zrinski“ Šenkovec, energetsku obnovu zgrade Osnovne škole Donji Kraljevec, energetsku obnovu zgrade Osnovne škole Selnica i energetsku obnovu zgrade školske radionice Graditeljske i Tehničke škole.

 

Inače, iz Međimurske županije kriterije prihvatljivosti zadovoljilo je osam projektnih prijedloga kojima će se dodijeliti preko 16 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podsjetimo, Poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja' bio je otvoren za prijave u razdoblju od 22. studenoga 2016. do 21. veljače 2017. Svrha Poziva je provedba mjera energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora u kojima javne ustanove obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje kroz cjelovitu energetsku obnovu zgrade. U okviru ovog Poziva osigurano je 152.000.000,00 kuna iz EFRR-a, no zbog velikog broja prijava koje su zadovoljile kriterije prihvatljivosti traženo je i odobreno od strane Upravljačkog tijela povećanje alokacije. Na Poziv je ukupno zaprimljeno 234 prijava od kojih kriterije prihvatljivosti zadovoljava njih 223 kojima će se dodijeliti preko 350 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Zagreb, 29. kolovoza 2017. godine 

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje

 
Ispiši stranicu