Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

08.09.2017. - U Ministarstvu održan sastanak s predstavnicima Udruge Upravitelj i FZOEU-a

U četvrtak, 7. rujna 2017. predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja održali su sastanak s predstavnicima Udruge Upravitelj i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na sastanku su sudjelovali državni tajnik Željko Uhlir, pomoćnici Danijel Žamboki i Maja-Marija Nahod, v.d. direktor Fonda Ljubomir Majdandžić te predsjednik Udruge Upravitelj Tomislav Štimac.
 
 

Glavna tema sastanka bila je  zajednička suradnja odnosno dinamika provedbe projekata energetske obnove višestambenih zgrada te su istaknute sve bitne aktivnosti za daljnju provedbu projekata.

Također, istaknula se važnost nekih odredbi Ugovora, a posebice se naglasila nužnost stručne podrške Fonda koja će biti dostupna kroz provedbu individualnih savjetovanja na terenu sa korisnicima koji su potpisali Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava.

Sve strane  su izrazile zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i velikim uspjehom objavljenog Poziva te su naglasile važnost održavanja ovakvih sastanaka i u budućnosti.

Podsjetimo, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja 17. listopada 2016. godine otvorilo je poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Energetska obnova višestambenih zgrada' koji je zatvoren za prijave 31. siječnja 2017. godine. Svrha Poziva je provedba mjera energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u višestambenim zgradama koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje kroz integrirani pristup. U okviru ovog Poziva iz EFRR-a predviđena su bespovratna sredstva ukupne vrijednosti 152.000.000 kuna, koja su nakon odobrenja Upravljačkog tijela povećana kako bi se mogle sufinancirati sve prijave koje su zadovoljile kriterije prihvatljivosti u ukupnom iznosu od  oko 560 milijuna kuna.

Do sada je potpisano preko 100 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.
 
Ispiši stranicu