Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

25.09.2017. - Zatvoren Twinning light projekt 'Jačanje kapaciteta za energetsku učinkovitost u zgradarstvu u Hrvatskoj'

 

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja sudjelovao je, u petak 22. rujna 2017., na svečanosti zatvaranja Twinning light projekta 'Jačanje kapaciteta za energetsku učinkovitost u zgradarstvu u Hrvatskoj' financiranog u sklopu IPA 2012. programa Europske unije za Hrvatsku koja se održala u prostorijama Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Augusta Cesarca 4, Zagreb. Sudionicima su se obratili i pomoćnica ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Maja-Marija Nahod i g. Andreas Oliver Krauß iz Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj.
 
 
 
Cilj ovog projekta vrijednog 220.000 € bio je jačanje kapaciteta za energetsku učinkovitost u zgradarstvu u Republici Hrvatskoj te pomoć pri razvijanju temelja za povećanje broja zgrada gotovo nulte energije (G0EZ).


 

Projekt ima veliku važnost za Republiku Hrvatsku jer su oba partnera blisko surađivala na izradi potrebnih preporuka za ažuriranje Plana zgrada gotovo nulte energije te izradi hodograma za njegovu provedbu, uz navođenje točnog vremenskog tijeka i uključenih institucija, kao i procjene njegove izvedivosti. Njemačko Savezno ministarstvo gospodarstva i energetike (BMWi) pomoglo je MGIPU-u pri uspostavi odgovarajućih sadržajnih podloga u vidu skupova podataka, analiza i simulacijskih pristupa. Pored toga, jedan od prioriteta projekta sastojao se od jačanja institucionalnih i administrativnih kapaciteta vezanih uz zgrade gotovo nulte energije.

Više informacija o projektu
 

 

Ispiši stranicu