Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

03.10.2017. - Ministar Štromar u radnom posjetu Osječko-baranjskoj županiji

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar boravio je danas u Osječko-baranjskoj županiji gdje je u zgradi Osnovne škole Grigor Vitez (Korčulanska 1, Osijek) s korisnicima potpisao ugovore o energetskoj obnovi škola i vrtića na području županije a potpisan je i ugovor o energetskoj obnovi jedne višestambene zgrade.

Riječ je o zgradama 18 osnovnih i 3 srednje škole te 2 vrtića kojima će se dodijeliti preko 42 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podsjetimo, Poziv Ministarstva 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja' bio je otvoren za prijave u razdoblju od 22. studenog 2016. godine do 20. veljače 2017. godine. U tijeku je ugovaranje 214 projekata energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije javnih ustanova odgoja i obrazovanja koji će se provoditi sljedećih 18 mjeseci. Najveći broj projektnih prijedloga koji su zadovoljili kriterije prihvatljivosti dolazi iz Primorsko-goranske županije (28), zatim Osječko-baranjske županije (24),  Grada Zagreba (16) i Vukovarsko-srijemske županije (16) itd. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj za te će se projekte dodijeliti preko 342 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Zgrade koje su se prijavile na ovaj Poziv u prosjeku će ostvariti  uštedu oko 66%. 

Ministar Štromar potpisao je i ugovor o energetskoj obnovi višestambene zgrade na adresi Vijenac Petrove gore 2 u Osijeku kojim je zgradi odobren iznos od preko 750 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost investicije iznosi preko 1,3 milijuna kuna.


Zagreb, 3. listopada 2017. godine 

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje

 
Ispiši stranicu