Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

13.10.2017. - Ministar Štromar na konferenciji 'Pametne jedinice lokalne samouprave i energetski učinkovite industrije'

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar sudjelovao je danas na konferenciji 'Pametne jedinice lokalne samouprave i energetski učinkovite industrije' koja se u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Danske održava u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu. 

"Kao ministar graditeljstva i prostornoga uređenja sa zadovoljstvom mogu istaknuti da je za investicije u energetsku obnovu osigurano 2,3 milijarde kuna bespovratnih sredstava iz fondova EU, što je u konačnici zapravo oko 5 milijardi kuna ukupnih investicija. Zahvaljujući tim investicijama imat ćemo i kvalitetniji život građana i rast građevinskog sektora kao tradicionalno jake hrvatske industrije" kazao je ministar.

"Neka nam ovaj skup bude poticaj i pomoć za stalnim unapređenjem znanja, kvalitetnu suradnju i bolje poslovanje, u cilju gospodarskog rasta i održivog razvoja, a posebice kvalitetnijeg života svih naših sugrađana." dodao je ministar.

Cilj konferencije je inspirirati razvoj lokalnih jedinica samouprave a program se sastoji od tematskih panel diskusija hrvatskih i danskih predstavnika lokalnih jedinica samouprave i poduzeća, primjera iz prakse i razmjene iskustava.

Zagreb, 13. listopada 2017. godine 

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje

 
Ispiši stranicu