Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

Put do stana kroz program POS-a

Program poticane stanogradnje (POS) provodi se kroz nekoliko modela koje, radi rješavanja stambenog pitanja, a ovisno o samim potrebama te sukladno materijalnom statusu, dobi i brojnosti članova obitelji, mogu iskoristiti svi građani Republike Hrvatske. Prednost na kupnju stana imaju osobe koje prvi put stječu nekretninu i nemaju odgovarajuće riješeno stambeno pitanje.

U proteklih godinu dana završeni su i useljeni stanovi u Splitu, Gospiću, Umagu i Malom Lošinju, a u izgradnji je 237 stanova i to u Fažani (12), Metkoviću (55), Punatu (22) i Šibeniku (148). U pripremi je gradnja POS-ovih stanova i na lokacijama: Biograd na Moru, Bol, Cres, Krk, Kraljevica, Lovran, Poreč, Split, Vis i Vrsar. Od početka provedbe Programa POS-a izgrađena su 8.032 stana u 237 građevine. Ukupna vrijednost investicije je 4,2 milijarde kuna od čega su 1,1 milijarda kuna poticajna sredstava Republike Hrvatske.

POS provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (http://apn.hr/) a više informacija o temi stanovanja i programima iz djelokruga rada Ministarstva pročitajte ovdje   

Općenito o programu POS-a

5.3.2018. - Izmjenama zakona o POS-u želi se pokrenuti novi program stambenog zbrinjavanja


Ispiši stranicu