Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

17.11.2017. - Delegacija Kosova u radnom posjetu Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja

Pomoćnica ministra za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu Maja-Marija Nahod, u četvrtak 16. studenog 2017. godine, primila je u radni posjet kosovsku delegaciju od dvanaest članova na čelu sa Luanom Morinom iz Ministarstva Ekonomskog Razvoja Republike Kosovo te predstavnicima Ministarstva trgovine i industrije, Ministarstva okoliša i prostornog planiranja, Univerziteta Priština, Agencije za energetsku učinkovitost Kosovo, Agencije za standardizaciju Kosovo te konzultantima GIZ-a.

Delegacija je upoznata s radom Sektora za energetsku učinkovitost u zgradarstvu, projektima koji su provedeni kao i ostvarenim rezultatima na području energetskog certificiranja. Djelatnici Ministarstva predstavili su i rad Informacijskog sustava energetskog certificiranja (IEC), sustav ovlašćivanja energetskih certifikatora, sustav kontrole energetskih certifikata, sustav certificiranja instalatera obnovljivih izvora energije te su delegaciju upoznali s postojećim propisima iz područja rada Sektora.

Radni posjet je protekao u vrlo konstruktivnom razgovoru, razmijenjena su iskustava i znanja te je iskazana želja za nastavkom daljnje suradnje. 
 
 
 
 
Zagreb, 17. studeni 2017. godine 

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje

 
 
Ispiši stranicu