Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

13.02.2018. - Prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka u saborskoj raspravi

Zastupnici Hrvatskoga sabora raspravljati će danas u prvom čitanju o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka (EU) kojeg je Vlada Republike Hrvatske prihvatila na 77. sjednici održanoj 24. siječnja 2018. godine. 

Prijedlogom zakona u potpunosti se usklađuje temeljni Zakon o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka s odredbama Direktive Europskog parlamenta i Vijeća od 14. ožujka 2007. o uspostavljanju infrastrukture za prostorne informacije u Europskoj zajednici (INSPIRE).
 
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar obrazlagajući prijedlog zakona na sjednici Vlade kazao je da se predloženim zakonom uređuju opisi tema prostornih podataka (Skupina I, II i III), čime se osigurava jednoznačnost tumačenja na razini Europske unije, preciznije se definira Registar NIPP-a kao i njegov sadržaj te se detaljnije razrađuju ograničenja pristupa prostornim podacima putem mrežnih usluga. 

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka

Raspravu zastupnika pratite UŽIVO!

Ispiši stranicu