Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

09.05.2018. - Za energetsku obnovu NK Dinamo iz Babinca više od 350 tisuća bespovratnih kuna

U okviru Poziva 'Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora' potpisana je i Odluka o financiranju energetske obnove NK Dinamo iz Babinca, čiji je prijavitelj bila Općina Cestica. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 835 tisuća kuna, iz Europskog fonda za regionalni razvoj bit će bespovratnim sredstvima sufinancirano više od 350 tisuća kuna, a prosječne uštede koje će biti ostvarene nakon provedbe energetske obnove iznose 60%.

Odluku o financiranju energetske obnove sportskog objekta načelniku Općine Cestica, Mirku Korotaju, je uručio mistar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar. Ministar Štromar je pohvalio načelnika Korotaja i Općinu zbog dobre dinamike povlačenja novca iz fondova i ministarstva. Najavio je i nove natječaje u projektima energetske učinkovitosti te pozvao lokalne građevinare da se jave na natječaje za izvođače radova jer će, kako je rekao, posla biti puno.


"Samo iz jednog ovogodišnjeg natječaja će se podijeliti dvije milijarde kuna, a u četiri godine će projekti energetske učinkovitosti financirati sa pet milijardi kuna. Dakle, posla će biti. Građevinarima preporučam neka ne idu s dampinškim cijenama koje su 2009. godine uništile našu građevinsku industriju. Neka slobodno povećaju plaće svojim radnicima i zadrže ih doma" preporučio je ministar.

Do sada je po ovom Pozivu doneseno 95 Odluka o financiranju, ukupna vrijednost projekata iznosi 355.178.283,35 kuna, od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj 177.332.685,05 kuna.

Podsjećamo sve potencijalne prijavitelje u okviru Poziva 'Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora' da će se Poziv ponovno otvoriti za prijave s danom 4. rujna 2018. godine, a indikativni raspoloživi iznos bespovratnih sredstava koji je u ovom trenutku predviđen za Poziv iznosi 300 milijuna kuna.

Točan iznos bespovratnih sredstava koji će biti na raspolaganju te točno vrijeme (sat) kada započinje zaprimanje projektnih prijedloga bit će objavljeni najkasnije 7 kalendarskih dana prije objave Poziva.


Zagreb, 9. svibnja 2018. godine

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje

 
 

Ispiši stranicu