Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

09.05.2018. - Ministarstvo predstavilo projekte energetske obnove na Danu Europe

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sudjeluje na svečanom obilježavanju Dana Europe koji se u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, održava danas na Europskom trgu u Zagrebu. Građanima su putem info štanda Ministarstva dostupni promotivni i info materijali a predstavnici Ministarstva odgovaraju na pitanja vezana uz projekte energetske obnove zgrada koji se financiraju fondovima EU.

Naime, 9. svibnja 1950. godine Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske predstavio je prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik poznatiji kao "Schumanova deklaracija" a upravo taj dan smatra se početkom formiranja današnje Europske unije.

Cilj Dana Europe je podizanje svijesti građana o Uniji i to raznim događanjima kojima se pobliže objašnjava način rada i ustroja Unije te pogodnostima koje ona donosi. Osim otvorenih vrata svih Europskih institucija, na Europskom trgu organizirano je informativno druženje s građanima na kojem brojni posjetitelji i ove godine sudjeluju u raznim aktivnostima.
 
 
 
 
Ispiši stranicu