Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

14.-17. svibnja 2018. - Sastanci i radionice EU projekta SUPREME, Dubrovnik

U sklopu EU projekta SUPREME, a u organizaciji Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj, u Dubrovniku su od 14. do 17. svibnja 2018. godine održani sastanci partnera u Projektu te radionice s hrvatskim dionicima.

SUPREME je projekt podrške državama članicama pri provedbi prostornog planiranja morskog područja (MSP-a) u istočnom Sredozemlju u kojemu sudjeluju partneri iz četiri države članice EU, a Hrvatski zavod za prostorni razvoj jedan je od partnera uz potporu Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Niz događanja započeo je sastancima Projektne grupe i Upravnog odbora na kojima su sudjelovali predstavnici svih partnera, a odvijali su se 14. i 15. svibnja.

Radionice hrvatskih dionika s temom izazova i trendova u prostornom planiranju morskog područja održane su 15. i 17. svibnja u sklopu podkomponenti Uključenost i sudjelovanje dionika te Provedba prostornog planiranja morskog područja (MSP-a) na područjima studija slučaja. U sklopu sastanaka i radionica, 16. svibnja, organiziran je i tematski obilazak područja studije slučaja tijekom kojeg su sudionici uz stručno vodstvo posjetili Arheološki muzej Narona, ušće Neretve, zatim područje marikulture u Malostonskom zaljevu te solanu u Stonu.

Na sve tri radionice te na sastancima aktivno su sudjelovali predstavnici nadležnog Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja iz Uprave za prostorno uređenje, pravne poslove i programe EU te Uprave za dozvole državnog značaja.

Više informacija pročitajte na stranicama Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj 
 
 
Ispiši stranicu