Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

06.06.2018. - Održana druga provedbena radionica u okviru Poziva 'Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora'

U srijedu 6. lipnja 2018. godine u organizaciji Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, održana je druga provedbena radionica na kojoj su predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i Hrvatske banke za obnovu i razvoj za uspješne prijavitelje u okviru Poziva 4c1.4 'Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora' održali prezentacije o provedbi projekata s naglaskom na nepravilnosti kroz čitavo vrijeme provedbe projekata a koje mogu rezultirati financijskim korekcijama te financijskim instrumentima za podupiranje mjera energetske učinkovitosti koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50%.
 

U razgovoru s uspješnim prijaviteljima posebno je istaknuta provedba postupaka javne/jednostavne nabave, neusklađenosti aktivnosti projekta i glavnih proračunskih aktivnosti odobrenih Ugovorom ili pak na naknadno utvrđene aktivnosti provedbe neusklađene s uvjetima Poziva kao potencijalne nepravilnosti a čiji je rezultat financijska korekcija.

  

Napomenimo da su ovih dana potpisani prvi Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva 4c1.4 te da je razdoblje provedbe projekata najduže 24 mjeseca.

Također, podsjećamo da se Poziv za prijave ponovno otvara 4. rujna 2018. godine, dok je indikativni raspoloživi iznos bespovratnih sredstava koji je u ovom trenutku predviđen za Poziv 300 milijuna kuna, a zaprimanje projektnih prijedloga radi pružanja stručne podrške od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sektora za energetsku učinkovitost (FZOEU/SEU), započinje 6. kolovoza 2018. godine u 9:00 sati.

Ispiši stranicu