10.01.2017. - Sastanak ministra Lovre Kuščevića i ministra infrastrukturnog razvoja UAE Dr. Abdullaha Belhaifija AlNuaimija

U sklopu 30. međunarodne konferencije „Business & Economics Society“ koja se od 8. do 11. siječnja 2017. godine održala u Abu Dhabiju ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević zajedno s glavnom tajnicom Ministarstva Nikolinom Nežić sudjelovao je u radu konferencije i posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na konferenciji su održali prezentaciju o poslovanju u Hrvatskoj s naglaskom na postupak gradnje u našoj zemlji.

Tijekom trodnevnog posjeta ministar Kuščević odradio je niz radnih sastanaka. Između ostalog, susreo se u Dubaiju  s resornim ministrom infrastrukturnog razvoja UAE Dr. Abdullahom Belhaifijem AlNuaimijem i suradnicima s kojima je razgovarao o jačanju zajedničke suradnje između UAE i Republike Hrvatske, a posebno o programu razvoja infrastrukturnih objekata, poticanoj stanogradnji i prostornom planiranju. Istaknuta je i želja za suradnjom na svim područjima, a naročito na mogućnosti sudjelovanja hrvatskih građevinskih i projektantskih tvrtki na poslovima gradnje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

 

 

U sklopu posjeta ministar Kuščević sastao se i s rukovodećim ljudima sektora za izgradnju cesta, poticane stanogradnje kao i izgradnje športskih i lučkih objekata. Upoznati su s nekoliko građevinskih projekata kroz Abu Dhabi, Dubaji, Ajman do Fujairah - sve do istočne obale koji su većinom vezano za projekte poticane i planske stanogradnje za mlade arapske obitelji.

  

 Zagreb, 10. siječnja 2017. godine

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje