20.03.2017. - Potpisan Ugovor o kupoprodaji zemljišta za gradnju POS-ovih stanova na lokaciji Šubićevac – Šibenik

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević prisustvovao je danas u Šibeniku svečanosti potpisivanja Ugovora o kupoprodaji zemljišta za gradnju stanova iz programa POS-a na lokaciji Šubićevac – Šibenik. Uz ministra na svečanosti su bili prisutni i Goran Bradić, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), Dragutin Kamenski, prokurist, Kamgrad d.o.o , Alen Čović, predsjednik Uprave Zagreb- Montaža Grupe te kao domaćin Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika.

Na temelju projektne dokumentacije izrađene od strane tvrtke ARHITEKTURA DUPLANČIĆ d.o.o., ishođene su pravomoćne lokacijske dozvole za izgradnju dvije višestambene građevine s ukupno 148 stanova i 9.648 m2 netto korisne površine stanova (uključujući i garažna, odnosno garažno-parkirna mjesta koja su pridružena stanovima).

Vrijednost projektne dokumentacije iznosi ukupno cca 1.440.000,00 kuna (bez PDV). U tijeku je kompletiranje projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole. Po ishođenju građevinskih dozvola, APN će sa zajednicom ponuditelja (Kamgrad d.o.o, Zagreb-Montaža d.o.o., Zagreb-Montaža Development d.o.o. i Šubičevac gradnja d.o.o.,) sklopiti Ugovor o građenju, s rokom završetka građevina te ishođenja uporabnih dozvola od 400 kalendarskih dana od početka građenja. Vrijednost izgradnje navedenih građevina iznosi cca 44.000.000,00 kuna (bez PDV-a).  Ukupna planirana vrijednost investicije na lokaciji Šubićevac iznosi cca 75.370.000,00 kuna (s PDV-om).

Zagreb, 20. ožujka 2017. godine

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje