30.03.2018. - Državni tajnik Danijel Meštrić održao radne sastanke s pročelnicima županijskih i gradskih upravnih odjela

U Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja u Zagrebu održani su, 22. i 23. ožujka 2018. godine, radni sastanci s pročelnicima i djelatnicima županijskih i gradskih upravnih odjela koji su zaduženi za izdavanje dozvola za gradnju. Državni tajnik Danijel Meštrić i njegovi bliski suradnici na radnim su sastancima prezentirali novine u razvoju elektroničkih sustava Ministarstva do 2019. godine koje uključuju sustav potpore u radu Građevinskoj inspekciji - eGrađevinska inspekcija, elektroničku arhivu svih dozvola izdanih od 1968. godine - eArhiva, sustav prostornog planiranja i novu generaciju prostornih planova - ePlanovi te elektroničku konferenciju - eKonferencija.

Državni tajnik Meštrić upoznao je pročelnike i djelatnike upravnih odjela i sa novostima u Informacijskom sustavu prostornog uređenja (ISPU) gdje je omogućen pristup vjerodostojnim podacima vezanim uz lokaciju za koju se izdaje određena dozvola. 

Naglasak je stavljen i na nadogradnju sustava eDozvola kroz digitalno potpisivanje dokumenata i elektroničku konferenciju što će rezultirati njegovim skorim uvođenjem u sustav e-Građani.

 
 
 

Zagreb, 30. ožujka 2018. godine

Samostalna služba za odnose s javnošću i informiranje